top of page

Sihanoukville

Efter Siem reap var det dags att åka vidare till Sihanoukville eller snooky, som backpackers kallar staden. Ibland är man optimist och tittar man på kartan så är det inte orimligt långt att åka buss från Siem reap till snooky, men i verkligheten var det en väldigt dryg resa, först 7 timmar i en buss med trasig ac, sen ytterligare sex timmar i en något bättre buss. Så vi spenderade en väldigt lång dag med att resa, gör inte det, utan var smart och ta flyget.

I snooky bodde vi på Otres long beach, en fin strand med varmt skönt vatten. Själva stranden städas dagligen, men vägen dit såg ut som en soptipp. Otres village är en backpackerby, så ni lär se många utsmyckade individer glida runt där.

Du kan hyra en scooter där för 5$ om dagen, åka båtturer och göra en del andra aktiviteter. Vi valde att ta en dag på en båt för 15$ per person, inkl frukost och lunch. Det var helt ok, men lite väl mycket folk på båten, ca 30 pers. Hade jag vetat det hade jag hyrt en egen båt för 60$ istället.

Vi stannade och snorklade och sen åkte vi till en annan ö, Koh ta kiev, ett trevligt ställe, men ska du bo där så krävs det nog att du är lite speciell, för bungalowsen har inga dörrar och det röks frisk båda av det ena och det andra där. Efter den ön, så kunde de som ville hoppa från en klippa och det gick även bra att snorkla där.

Ett tips är att gå upp tidigt och gå ner till stranden i soluppgången, väldigt skönt där då och ni får stranden nästan helt för er själva. Stanna inte för länge i snooky, för det finns många andra trevligare ställen i närheten...

Koh ta kiev

Otres beach tidig morgon

Sovsal på koh ta kiev

Bungalow koh ta kiev

Vår bungalow i otres village

Otres beach

Otres village

Sopor är det ingen brist på i Kambodja, men man skulle kanske prova att inte sprida dom överallt....


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Inga taggar än.
bottom of page