top of page

Koh Rong-Sok San Beach

Ön Koh Rong var nästa stopp, närmare bestämt Sok san beach, på öns västra sida. Man kan komma dit på lite olika sätt, vi tog en katamaran och det kostade 30$, hör med din resort dom brukar veta.

Sok san beach är helt klart resans höjdpunkt, supervita stränder och rent vatten. Boendet är väldigt simpelt typ en hydda på stranden, men det finns flera andra som erbjuder boende här, så det finns något för olika smaker och plånböcker, söker du håll igång så hittar du däremot inte det här.

Dagarna på Sok san beach, består för vår del av att gå upp tidigt och kolla på soluppgången, käka frukost och sen gå en lång promenad längs stranden, en bit söderut är vattnet och stranden overkligt fina! Är du stressad så åk hit, blir du stressad av att inte göra något, åk inte hit hihi. Ta med den där boken du aldrig hinner läsa, det hinner du här.

Vattnet är 28-30 grader och lufttemperaturen ungefär den samma, på natten går det ner till 24 grader, så det funkar bra att bo utan luftkonditionering.

Man kan hyra moppe,hyra kajak och åka på båttur, båtturen gjorde vi och det var trevligt, kostar 10$. Dom tar en till ett snorkelställe, som är helt ok, en stunds fiske som var mediokert och en enkel bbq och titta på solnedgången. När solen gått ned var det meningen att vi skulle se självlysande plankton, typ västkustens mareld, men jag tror det var för mycket vågor för att planktonen skulle gå ända upp i ytan. Det finns även ett vattenfall att titta på, men det är bara i drift under regnsäsongen...

Båtturen

En liten bit söderut så har man mycket strand för sig själv

Bakom stranden finns det en liten mopedgata

Bygatan i Sok san village

Vår följeslagare till det torra vattenfallet.

Att plocka skräp på stranden är tyvärr ett evighetsjobb.

Sok san beach bungalows.

Skräp i massor, jag vet inte om det hjälper att man tar 5kr för en plastkasse hemma Sverige....

En av flera resorter.

Soluppgång.

Vårt rum.

Lyxigt badrum.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Inga taggar än.
bottom of page